Metodbanken / Reagera

Rådgivning för chefer

Bra chefer och ledare är en stor pusselbit för att en organisation ska vara hållbar och sund. Men för att kunna vara en bra ledare kan man ofta behöva tips och råd på hjälpen för att utveckla sitt ledarskap. Här ger vi tips på sådant som kan vara bra för ledare att veta när man stöter på psykisk ohälsa.

admin-ajax

Här finns:

Prevents Metodbank – Här får du hjälp kring hur du agerar och var du kan vända dig när dina medarbetare behöver hjälp eller stöd på grund av stress eller annan psykisk ohälsa.

Hållbart och hälsofrämjande ledarskap i vardag och förändring – Arbetsmaterial från Göteborgs Universitet

UNF:s metoder för att tala om brännande ämnen. Dessa kan användas av dem flesta organisationer i civilsamhället. UNF tar upp relevanta frågor med enkla medel.

 

Vill du ha en arbetsplats där det finns kompetens i hur man stöttar varandra och varandras psykiska välmående så finns det utbildning i “Första hjälpen till psykisk hälsa” från KI.

Psykisk ohälsa

Här hittar du stöd och tips på ställen du kan vända dig till för att få hjälp med psykisk ohälsa hos dig själv eller andra personer runt dig.

 • reagera-image

  Reagera

  Här hittar du verktyg som kan hjälpa dig att hantera akuta arbetsmiljöproblem. Här finns både kontaktuppgifter till olika instanser och organisatoriska handlingsplaner.

 • Blå_2

  Synliggöra

  Här hittar du metoder för att synliggöra och kartlägga vilka stressrelaterade behov som finns inom din organisation.

 • Rosa_lite

  Förändra

  Här hittar du verktyg för att driva igenom förändringar i din organisation eller grupp. Verktygen är ämnade för både förebyggande och reaktivt arbete.