Metodbanken / Förändra

Mentorskap

En viktig förutsättning för hållbart ledarskap är att få utrymme för reflektion både inom och utanför organisationen. Mentorskap kan vara ett utmärkt sätt att få återkoppling, bolla idéer och utvecklas i sin roll som ledare.

På bilden syns ett tiotal människor utspridda i små grupper på ett golv. Bilden är tagen uppifrån och har ett rosa filter.

Här finns:

HEL:s guide för att inleda ett mentorskap.

Historisk rollanalys –  Metod för reflektion och utveckling av din roll.

 

I högerspalten hittar du länkar till utbildningar och nätverk från LSU där du kan knyta kontakter och utbyta erfarenheter med andra ledare inom barn och ungdomsrörelsen.

Ledarskap

Här finns verktyg och information som kan stärka dig i ditt arbete som ledare, information om hållbart ledarskap samt verktyg för att reflektera över din egen stressnivå.

 • reagera-image

  Reagera

  Här hittar du verktyg som kan hjälpa dig att hantera akuta arbetsmiljöproblem. Här finns både kontaktuppgifter till olika instanser och organisatoriska handlingsplaner.

 • Blå_2

  Synliggöra

  Här hittar du metoder för att synliggöra och kartlägga vilka stressrelaterade behov som finns inom din organisation.

 • Rosa_lite

  Förändra

  Här hittar du verktyg för att driva igenom förändringar i din organisation eller grupp. Verktygen är ämnade för både förebyggande och reaktivt arbete.