Metodbanken / Förändra

Hållbart ledarskap

Här hittar du metoder för ett hållbart ledarskap för att du ska få mer kunskap att hantera din stressnivå. Det ska finnas hälsosamma förutsättningar att kunna utföra sitt uppdrag.

På bilden syns fyra personer i ett bibliotek. Framför dom står ett bord med koppar. En rollup med HELs logotyp syns i förgrunden. Bilden har rosa filter

Här finns:

Reflektionsfrågor kring ditt engagemang – Metod framtagen av civilsamhällesforskare för ett hållbart engagemang.

Balan

serad återhämtning – Metod som tagits fram i samarbete med Stressmottagningen om att förstå vikten av rätt återhämtning.

Förväntningskollen – Reflektionsmetod för att synliggöra dina egna och andras förväntningar på dig och sätt rätt förväntningar på dig själv.

 

För mer metoder för hållbart ledarskap se länkarna till höger.–>

Ledarskap

Här finns verktyg och information som kan stärka dig i ditt arbete som ledare, information om hållbart ledarskap samt verktyg för att reflektera över din egen stressnivå.

 • reagera-image

  Reagera

  Här hittar du verktyg som kan hjälpa dig att hantera akuta arbetsmiljöproblem. Här finns både kontaktuppgifter till olika instanser och organisatoriska handlingsplaner.

 • Blå_2

  Synliggöra

  Här hittar du metoder för att synliggöra och kartlägga vilka stressrelaterade behov som finns inom din organisation.

 • Rosa_lite

  Förändra

  Här hittar du verktyg för att driva igenom förändringar i din organisation eller grupp. Verktygen är ämnade för både förebyggande och reaktivt arbete.