Metodbanken / Förändra

Stärk gruppen

Stärk gruppen genom att förstärka det som går bra och fokusera på era styrkor. Att få uppleva gemenskap och socialt stöd i form av återkoppling och samarbete är viktiga friskfaktorer för hållbara organisationer.

Här finns:

Engagemangsboost– Här hittar du ett upplägg för en workshop om engagemang över tid för att stärka samarbete i grupp.  Metoden ger tillfälle för den enskilda individen att reflektera samtidigt som engagemanget lyfts för hela gruppen.

Fira er framgång – succélistan! – Här finner du förslag från Maktsalongen på hur du och/eller ni i er organisation kan fira framgångar, så som stora. Det är viktigt att fira och öka stolthet för allt bra er organisation lyckas åstadkomma varje dag!

Workshopen Lyfta engagemanget som syftar till att stärka samarbete utifrån att skapa utrymmen till att lyfta engagemang.

Workshopen Stärkt samarbete mellan grupper. Workshopen är ett utmärkt verktyg för att stärka samarbete och samverkan mellan grupper inom organisationen, tex mellan olika lokalavdelningar eller mellan styrelse och kansli.

 

Se även sidan Organisationsklimat för att förbättra sammanhållningen för hela organisationen.

Grupp

Här hittar du verktyg och tips om hur du och din arbetsgrupp kan arbeta för att motverka negativ stress gemensamt inom gruppen.

 • reagera-image

  Reagera

  Här hittar du verktyg som kan hjälpa dig att hantera akuta arbetsmiljöproblem. Här finns både kontaktuppgifter till olika instanser och organisatoriska handlingsplaner.

 • Blå_2

  Synliggöra

  Här hittar du metoder för att synliggöra och kartlägga vilka stressrelaterade behov som finns inom din organisation.

 • Rosa_lite

  Förändra

  Här hittar du verktyg för att driva igenom förändringar i din organisation eller grupp. Verktygen är ämnade för både förebyggande och reaktivt arbete.