HEL deltar i panelsamtal hos Futurion

Video. HEL:s projektledare Tomas Hultman deltar i ett panelsamtal om ungas syn på ansvar för karriär, arbetsmiljö och livsbalans.

Undersökningar genomförda av LSU visar att den ökade stressen bland unga organiserade sker främst hos förtroendevalda, ideella ledare och anställda inom civilsamhället. Nio av tio förtroendevalda i det unga civilsamhället är under 30 år gamla. Det innebär att projektet HEL arbetar med en grupp där många arbetsgivare finner sig i sin första arbetsgivarposition.

– Det som gör oss annorlunda från många andra aktörer som arbetar med ungas psykiska ohälsa är att vi fokuserar på unga organiserade, som både är arbetsgivare och anställda. […] Vårt projekt fokuserar mycket på att hitta enkla metoder och verktyg för att arbeta med social och organisatorisk arbetsmiljö i sin organisation, säger Tomas Hultman, projektledare för HEL.

Medverkande i panelsamtalet är Ann-Therese Enarsson, vd för tankesmedjan Futurion, Maria Boström, forskare vid Sahlgrenska akademin vid Göteborgs Universitet, Tomas Hultman, projektledare för HEL och Christian Landgren, vd och grundare av Iteam.

Samtalet ägde rum i oktober 2017. Videon är textad.